Világ

Drágám, nem az én hibám!

Drágám, jóban, rosszban? De csak rosszban?… Azt hittem, hogy majd én megmentelek a boldogtalanságtól. Jaj, de fiatal voltam, … még gyerek… Téged becsaptak, átvertek, elhagytak, és te szegény, nem tudsz már bízni az emberekben. Csőd az életed, anyagilag is teljesen el vagy veszve. Olyan naiv voltam. Gondoltam én a fiatalságommal, kedvességemmel, megbízhatóságommal, az otthonba fektetett… Tovább »

A férjem mondja meg, mit csinálhatok…

Végre eltelt megint egy hétvége. Egy hideg, rideg, elvárásokkal teli, otthon végigdolgozott hétvége. Lealáztak, megsemmisítettek, a képességeimet nullásra értékelték… Éljen a család. Ez után vajon milyen leszek a munkahelyen? Igazatok van, én tehetek erről, én jöttem rossz családból, örültem, hogy valaki vett-vitt – ilyen eleve sérült önbizalmú ember iránt csak olyan érdeklődik, akinek pont erre… Tovább »

EZ szülni fog! – egy magyar anya vallomása

Sajnos sokszor fültanúja voltam a főnökök megbeszélésének egy-egy új kolléga felvételi beválogatásakor: EZ szülni fog, ezt ne vegyük fel… EZ nem fog szülni, már 40-en túl van, van gyereke, jöhet. EZ meg elvált, szingli, nem lesz már kapcsolata, jöhet EZ is. Folyamatosan szexizmussal találkozom. Pedig én is a “hagyományos” nemi szerepek híve voltam. De most… Tovább »

Évek óta nem hajlandó lefeküdni velem a férjem

Mi az, hogy negyven felé járok, és ilyen jól tartom magam?! Nem poénból, inkább keserűségből benyögtem, hogy a szexmentes életmód csodát tesz. Mi az, hogy nem szexelek, amikor kapcsolatban élek? Na ja. Nem is olyan egyszerű az élet. Egy ismerősöm írt nekem nemrég, nagyon eltűntem a közösségi médiából… Sóhajtoztam neki egy sort a munkahelyi problémákról,… Tovább »

Antifeminista voltam

Antifeminista voltam. De nagyon megbántam. Az anyámat feministának hittem, pedig csak menekült a valóság elől. Nem végzett háztartási munkákat, tanfolyamokra járt, velünk, gyerekeivel egyáltalán nem foglalkozott, inkább odaadott fizetett nevelőnek. Utáltam gyerek lenni, nem tudtam az anyámra számítani sosem. Nem volt mellettem, amikor szükségem volt rá. A karrier volt az egyedüli életcélja akkoriban. Rá kellett jönnöm,… Tovább »

Nekem nem volt igazi anyám…

Anyák napja… Most, hogy anya vagyok, sokkal felszabadultabban kellene átélnem az egészet. A reklámok, a cikkek – mind-mind arról szólnak, hogy az anyánknak az életünket köszönhetjük, csodálatos lény ő, aki annyi áldozatot hoz a gyermekéért, aki mindig kiáll mellettük, aki tigrisanya, aki jó anya.  Én nem tudom átérezni, milyen szeretni egy anyát. Vér szerinti anyám… Tovább »

Szabadság-harc: anyák és gyermektelenek

Elkezdődött az éves harc a kolléganők között a nyári szabadságokért. Két csoportra oszlott a társaság: A kisgyermekesekre, és a gyermektelenekre. A 12 év fölötti gyermekkel rendelkezők a gyermektelenek táborába kapcsolódtak be. Eszközök: Gyűlöletbeszéd, a másik kényszerítése, fenyegetése, semmibe vétele. Nyílt majd hát mögött történő megalázás és pletyka. A kisgyermekesek csoportjának érvei: Akkor kell kivennem a szabadságot,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!