Világ

El sem hiszed milyen könnyen elrabolhatják a lányodat!

A fiatal férfi a videón hamis közösségi oldali profillal mutatkozott be a 12-14 éves tinilányoknak. Mindhárom lány bedőlt neki, és simán elrabolhatták volna őket! Kettőt egyenesen a szülői házból!

Coby Persin módszere kicsit részletesebben: 

15 éves fiúnak adta ki magát a huszonéves srác, hamis közösségi profilt hozott létre, megnyerő fotókkal illusztrálva, mintha tényleg fiatal lenne. Bejelölte a tinilányokat a közösségi oldalon, akik visszaigazolták, hogy ismerik. Beszélgetésbe elegyedett velük, pár napon belül találkozóra hívta őket. (A szüleikkel közben egyeztetett az akcióról.) Az egyik lány a házuk melletti játszóteret adta meg találkahelyként, olyankor, amikor biztosan tudta, hogy a szülei nincsenek otthon… A második lány egyenesen a szülői házba invitálta meg, amikor úgy gondolta, hogy az már elaludt. A harmadik lány simán beszállt az idegen furgonjába is pár felszínes online beszélgetés után! A legfiatalabb lány csak 12 éves volt! Éjjel nyitott ajtót egy idegennek, akinek ő maga adta meg a címüket!

A szülők tudtak a tesztről, és el se hitték, hogy az ő lányuk megadja a lakcímüket, ajtót nyit… Megdöbbentek, hogy mégis… De vajon nem túl kegyetlen egy ilyen teszt?

A gyerekek egyre inkább a szobáikba bezárkózva élnek a neten egy virtuális társadalomban, távol a szülők és a valódi offline barátok világától…. Az sem segít, ha a szülő letiltja őket a Facebookról. Ugyanis egyre inkább más oldalakat használnak – sokszor épp amiatt, hogy a szülők elől bujkáljanak. Ide kattintva olvashatsz ilyen oldalakról. Illetve itt is a Facebook fiatalok körében egyre elterjedtebb vetélytársairól olvashatsz.

Íme egy hasznos teszt, hogy megtudd: internetfüggő-e a gyermeked. Kattints ide a tesztért.

A te lányod vajon bedőlne? Inkább tanuljon belőle!

Mindenképpen mutasd meg a nagylányodnak ezt a videót!

 

De nem csak a közösségi oldalak ilyen veszélyesek. Szerinted a játszótérről biztosan nem lehet a gyerekedet elcsábítani? Egészen biztos? Ezek a szülők is biztosak voltak benne. De ledöbbentek, amikor a tartózkodónak gondolt kisgyerekük elindult az idegennel. Csupán egy cuki kutyus kellett hozzá, pár mondat beszélgetés – pl. a kutyus nevének kitalálásáról, és egy ígéret, hogy mutat többet is, csak menjen a kicsi vele.

Lehetett volna pedofil, vagy szervkereskedő is… Szerencsére csak teszt volt, amit az anyuka engedélyezett.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!